EMDR therapie

 

EMDR therapie is een bewezen, doeltreffende manier om trauma’s, angsten, fobieën en neurosen aan te pakken met behulp van de zelf genezende eigenschappen van je brein.

 

Heb je weleens last van terugkerende angsten, vervelende gebeurtenissen zoals het verlies van een dierbare of nachtmerries?

Kom je in je leven steeds weer dezelfde thema’s tegen zoals: jezelf wegcijferen, moeizame relaties, moeite met gewicht, weinig eigenwaarde?

Dan kan EMDR therapie helpend voor je zijn,

EMDR therapie: Een bewezen en effectieve vorm van therapie

De afgelopen 20 jaar is er veel onderzoek gedaan naar EMDR en de resultaten zijn optimistisch en positief. Het mooiste van de behandelmethode is misschien wel dat hij zo snel werkt. Je hoeft niet urenlang te praten. Ook is er geen sprake van “huiswerk” of andere tijdrovende opdrachten. Daarbij is EMDR geschikt voor veel mensen. Of je nu verdrietig bent door een scheiding of in het dagelijks leven moeilijk functioneert door stelselmatig misbruik in het verleden: in principe kunnen alle trauma’s en negatieve gebeurtenissen op deze manier behandeld worden.

Door de EMDR gaat je brein in een snel tempo vervelende gebeurtenissen of angsten verwerken en vallen dingen op hun plek waardoor klachten verdwijnen.

Begeleiding

De training wordt begeleid door Ingrijd Wortelboer. Ingrijd is werkzaam als stress en burn-out Coach, psychosociaal therapeut en EMDR therapeut.

Intake

Voordat je aan de begeleiding kunt beginnen, is er eerst een kennismakingsgesprek waarin je vragen en/of problemen geïnventariseerd worden en we bespreken wat de EMDR-therapie voor jou kan betekenen.

Voor wie?

EMDR is toepasbaar bij zowel kinderen als volwassenen.

Er is altijd eerst een kennismakingsgesprek om goed te kunnen ijken of EMDR past.

Hoe gaat het in zijn werk?

De begeleider laat je aan de bewuste gebeurtenis terugdenken, terwijl je via een koptelefoon afwisselend klikjes in je linker en rechteroor hoort. De begeleider zal regelmatig vragen wat je nu ziet en beleeft. Gedurende het proces zal je merken dat het terugdenken aan de vervelende gebeurtenis steeds minder vervelend zal worden

Meer informatie of aanmelden

Neem direct en vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

Bel: 085 047 00 06 of
vul het contactformulier hiernaast in.
Of mail naar: info@stresscentrum.nl

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN