In de training ‘Van stress naar succes’ krijg je handvatten die je helpen om gezond te blijven in een omgeving die veel van je vraagt. Je bent in staat je energie en vitaliteit op een gezond niveau te houden of weer te brengen.

 

Druk, druk, druk

Vrijwel iedere volwassene in onze Westerse maatschappij heeft het druk. Op het werk ligt de lat vaak hoog en ook in onze privétijd willen we veel bereiken. Dit levert ons spanning op. Als deze spanning een structureel karakter krijgt, vermindert onze vitaliteit. Dit kan leiden tot diverse lichamelijke en mentale klachten. Denk aan: slecht slapen, verminderde concentratie, depressie of burn-out. Door je op een gezonde manier in te spannen, blijf je lichamelijk en mentaal vitaal.

De training ‘Van stress naar succes’

In deze dynamische training doe je – na een korte introductie – ervaringsgerichte oefeningen. Je koppelt jouw inzichten aan je leven van alledag. Gedurende zes tot acht weken na de training krijg je individuele ondersteuning om het geleerde aan de praktijk te verbinden. De training sluit af met een terugkom-middag om met elkaar de puntje op de ‘i’ te zetten.

Wat maakt deze training effectief?

Kenmerkend voor onze aanpak is dat wij werken met bewustwording en dus uitdrukkelijk niet met vooraf bedachte oplossingen, systemen of trucjes. Vanuit een groeiend zelfbewustzijn herkennen en begrijpen de deelnemers stressoren in hun dagelijks leven beter. Dat begrip en die erkenning stelt hen ook in staat bewuste keuzes te maken in de wijzen waarop zij zich inspannen. Wat gezond inspannen is, ontdekken de deelnemers in deze dynamische training waarin ervaring de basis vormt voor leren.

Tijdens de training laten we de deelnemers door middel van een korte introductie en ervaringsgerichte oefeningen kennis maken met de vijf aspecten van vitaliteit: lichamelijk, emotioneel, mentaal, relationeel en transpersoonlijk. Dat alles als aanzet voor het beantwoorden van de vraag: ‘Hoe beheers ik mijn stress en werk ik op een gezondere manier ?’

Voor wie

Met de training “Van stress naar succes” geven wij medewerkers van organisaties handvatten om bewuster om te gaan met de verschillende stressoren in het leven. Zo zijn zij beter in staat hun vitaliteit op een gezond niveau te houden of weer te brengen.

De groep bestaat uit 16 tot maximaal 20 personen. 

De training ook InCompany worden gegeven. Data en tijden worden dan in overleg vastgesteld.

Opbouw training

De training omvat twee trainingsdagen in groepsverband (totaal drie dagdelen) en individuele ondersteuning in de periode tussen de twee trainingsdagen.

In deze dynamische training doe je – na een korte introductie – ervaringsgerichte oefeningen. Je koppelt jouw inzichten aan je leven van alledag. Gedurende zes tot acht weken na de training krijg je individuele ondersteuning om het geleerde aan de praktijk te verbinden. De training sluit af met een terugkom-middag om met elkaar de puntje op de ‘i’ te zetten.

Begeleiding

De training wordt begeleid door Sarah Schendeler en Maurice de Schwartz. Sarah en Maurice zijn werkzaam als erkend therapeut en hebben in verschillende organisaties gewerkt in de rol van adviseur, beleidsmaker en manager.

Waar en wanneer

Data: donderdag 15 november 2018 en donderdag 10 januari 2019

Tijd:  9.30 – 17.00  uur / 13.00 – 17.00 uur (terugkom-middag)
Plaats:  Neerijnen

Investering

De investering in deze training bedraagt € 650 (excl. BTW).

Aanmelden of voor meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

10 + 14 =

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN