Onze activiteiten op het gebied van werkdruk en werkstress

p

Voor-lichting

StressCentrum geeft voorlichting over (het voorkomen van) werkdruk en werkstress. De voorlichting wordt op maat afgestemd op de doelgroep en kan  op locatie of in-company uitgevoerd worden.
l

Werkdruk meten

Bij het bepalen van werkdruk analyseren we aanwezige data binnen de organisatie. Daarnaast meten we werkdruk op organisatie, team of individeel niveau.

Werkdruk aanpakken

Aanhoudend hoge werkdruk kan leiden tot verzuim en uitval. Het verlagen van werkdruk vergt een actieve aanpak.
Werkdruk preventie
Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Door actief in te zetten op preventie kan veruim en uitval voorkomen worden.

StressCentrum is uw partner bij de aanpak van werkdruk en werkstress

Bij de aanpak van werkstress werken wij intensief samen met het management, HRM en de medewerkers binnen de organisatie. Wij stemmen de aanpak volledig af op de mogelijkheden, doelgroep en thema’s.

Bel 0348 8745815 of mail naar info@stresscentrum.nl voor meer informatie over onze aanpak van werkdruk binnen organisaties.

Feiten over werkdruk en stress op het werk

  • Ruim 850.000 medewerkers ervaren burn-outklachten
  • Per jaar hebben we 6 miljoen werkgerelateerde verzuimdagen.
  • 44% van de werkgevers vindt werkdruk een belangrijk risico
  • 2,8 miljoen medewerkers willen (aanvullende) maatregelen

(bron TNO, 2014).

Vragen op het gebied van werkdruk of stress?

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

Theorie en praktijk

Door onze participatie in het Technologiecluster Werkdruk TNO kunnen we de laatste wetenschappelijke inzichten vertalen naar de praktijk.

Werkdruk aanpakken met de Werkdruk Wegwijzer

Met de vijf stappen van de Werkdruk Wegwijzer zijn wij in staat organisaties inzichtelijk te begeleiden in de aanpak van werkdruk.

MKB Preventiepakket

Speciaal voor het MKB hebben wij een preventiepakket ontwikkeld, dat bestaat uit een voorlichtingsbijeenkomst, werkdrukmeting, een signalering van mogelijke knelpunten, advies en begeleiding op individueel niveau.

8 weeks Stress Reductie Programma

Het Stress Reductie Programma van het Stichting StressCentrum biedt een gestructureerde aanpak om stress effectief aan te pakken. Het programma is gericht op het herstellen en versterken van de lichamelijke, emotionele en geestelijke draagkracht.

Het resultaat is een sneller herstel en reïntegratie van de cliënt. Voor de organisatie / HRM levert het programma meer continuïteit en kostenbesparing als gevolg van het voorkomen / beperken van uitval op.

Verzekerd bij CZ?

Stichting StressCentrum is opgenomen in de CZ Interventiewijzer als erkende aanbieder van CZ voor bedrijfszorg.

Wat onze klanten zeggen

We kijken terug op een mooie bijeenkomst over werkstress georganiseerd door het Stresscentrum. De presentatie maakte veel los en het was goed om te merken dat het onderwerp daarom bespreekbaar werd. Van de deelnemers heeft 79% aangegeven geactiveerd te zijn door de presentatie om vervolgstappen te nemen. Kortom een succesvolle activiteit die wij andere organisaties zeker kunnen aanbevelen.
Mw. C. van Rossum

Directie bedrijfsvoering P&O, Ministerie van Economische Zaken

Onze onderscheidende kenmerken

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in (werk)stress en werkdruk. In ons team werken verschillende specialisten, zoals artsen, psychologen en therapeuten samen om het beste resultaat te behalen.

Betrokken

Wij werken intensief samen met onze cliënten en opdrachtgevers. Wij zijn maatschappelijk betrokken door informatie beschikbaar te stellen en onderzoek te verrichten.

Toegankelijk

Ons landelijk werkend team van specialisten staat direct voor u klaar, ook voor vrijblijvend advies.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN