Week van de Werkstress

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten.

Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen vele organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen. Doel van de campagne is om werkstress bespreekbaar te maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.

Het StressCentrum doet mee aan de Week van de Werkstress.

Het StressCentrum doet mee aan de Week van de Werkstress door op verschillende plaatsen in Nederland activiteiten te organiseren. Het Stress Centrum wil hiermee graag het onderwerp werkstress in Nederland hoog op de agenda zetten en uitval van werknemers binnen de organisatie voorkomen.

Wat kan je in jouw organisatie doen?

Wij helpen je graag op weg door wat mogelijkheden op een rij te zetten. Zo zet je Werkstress op de agenda binnen je eigen organisatie en help je de bewustwording en kennis over werkstress te vergroten.

Je kunt bijvoorbeeld:

  • Een lezing organiseren om uitleg te geven over werkdruk en werkstress
  • Een werkstress-test afnemen binnen jouw organisatie en de resultaten met elkaar bespreken
  • Een ontbijtsessie organiseren over werkstress
  • In teams de koerskaart spelen om je eigen werkstress en die van anderen in kaart te brengen
  • De gespreksleidraad gebruiken voor een goed gesprek over werkstress
  • Een gezondheidsscan aanbieden voor je werknemers
  • In het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) aandacht besteden aan werkstress en de mate van autonomie van werknemers en de uiteindelijke resultaten met elkaar bespreken.

Voor vragen of meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN