Het StressCentrum biedt informatie, advies en hulp bij stress en burn-out aan particulieren en organisaties. Hier vind je informatie over stress, stressklachten, werkdruk, werkstress en burn-out. Wij geven tips hoe je stress kan voorkomen en aanpakken en bieden hulp bij het herstellen van overspannenheid en burn-out. Ons landelijk werkend team van Stress Specialisten staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op bij vragen, voor meer informatie of voor hulp.

Analyse en aanpak werkstress

Stress en burn-out preventie

Advies en voorlichting

Re-integratie begeleiding

Stress Reductie Programma's

%

1 op de 7 mensen heeft last van werkstress

%

Van de Jonge werknemers ervaart 17 % burn-out klachten

%

36 % van het werkgerelateerde verzuim ontstaat door werkstress

StressCentrum is uw partner bij de aanpak en preventie van werkdruk,  werkstress en burn-out

 

Ongeveer een derde van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten. Het StressCentrum richt zich op de preventie en aanpak van psycho-sociale arbeidsbelasting en (werk) stress. Voor werkgevers en werknemers is het StressCentrum het uniforme aanspreekpunt voor stress en werkdruk gerelateerde zaken.

In het kader van duurzame inzetbaarheid ligt er een verantwoordelijkheid bij werkgevers en werknemers om de juiste maatregelen tijdig – en dus preventief – toe te passen en zodat medewerkers gezond, gemotiveerd en productief aan het werk kunnen blijven.

Bij de aanpak van (werk)stress werken wij intensief samen met het management, HRM, bedrijfsarts en de medewerkers binnen de organisatie. Wij stemmen de aanpak volledig af op de mogelijkheden, doelgroep en thema’s.

Bel 085 047 00 06 of mail naar info@stresscentrum.nl voor meer informatie over onze aanpak  binnen organisaties.

Informatie, advies en hulp bij stress en burn-out

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

7 + 8 =

Werknemers met burn-outklachten

  • Onderwijs 22% 22%
  • Financiele dienstverlening 18% 18%
  • Openbaar bestuur 16% 16%
  • Gezondheids- en welzijnszorg 14% 14%
Over stresscentrum

Wij zijn een professioneel en innovatief advies-, behandel- en expertisecentrum op het gebied van stress- en werkdruk.

Bij ons staat de cliënt centraal. In ons team werken verschillende specialisten, zoals artsen, psychologen en therapeuten samen om het beste resultaat te behalen.

Wij helpen particulieren en organisaties en werken in heel Nederland.

Wij hanteren geen wachtlijsten.

Onze activiteiten

► Informatie

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bieden wij informatie op het gebied van (werk)stress, werkdruk en burn-out.

► Preventie

Wij verzorgen trajecten gericht op het voorkomen van uitval.

► Curatieve behandeling

Wij verzorgen trajecten gericht op herstel en reïntegratie.

► Voorlichting

Wij verzorgen voorlichtingsbijeenkomsten, afgestemd op de doelgroep en thema’s, op locatie of incompany.

► Advies

Wij bieden advies en begeleiding bij de aanpak van stress en werkdruk voor individuen en organisaties.

► Kenniscentrum

Wij verrichten onderzoek en verbinden en delen kennis tussen hulpverleners, keten- en kennispartners.

Onderzoek

StressCentrum werkt door het verrichten van onderzoek actief  aan de ontwikkeling en verspreiding van kennis, beoefening en integratie van stress- en werkdruk reducerende middelen en technieken.

> Overzicht onderzoek

Hulp, advies en ondersteuning

Wij helpen particulieren en organisaties en werken in heel Nederland. Bij ons staat de cliënt centraal. In ons team werken verschillende specialisten, zoals artsen, psychologen en therapeuten samen om het beste resultaat te behalen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor hulp, advies en ondersteuning.

Spring direct naar een onderwerp

We kijken terug op een mooie bijeenkomst over werkstress georganiseerd door het StressCentrum. De presentatie maakte veel los en het was goed om te merken dat het onderwerp daarom bespreekbaar werd. Van de deelnemers heeft 80% aangegeven geactiveerd te zijn door de presentatie om vervolgstappen te nemen. Kortom een succesvolle activiteit die wij andere organisaties zeker kunnen aanbevelen.

Mw. C. van Rossum

Directie bedrijfsvoering P&O, Ministerie van Economische Zaken

Wat onze klanten aan ons waarderen

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in de preventie en aanpak van stress en werkdruk. Door onze sterke specialisatie en constante professionalisering zijn wij expert in ons vakgebied.

De client centraal

Ons belangrijkste doel is het realiseren van maximale cliënttevredenheid. Dit doen wij door veel tijd en aandacht te besteden aan iedere cliënt. Voor- tijdens en na de trajecten.

Gegarandeerd effectief

Door onze sterke specialisatie, onze cliëntgerichte en multi-discipliaire aanpak en door voortdurende montering van voortgang en de bewaking van kwaliteit zijn onze trajecten zeer effectief.

Multidisciplinair

In ons multidisciplinaire team werken verschillende specialisten, zoals artsen, psychologen en therapeuten samen om het beste resultaat te behalen.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN