Onze Missie: Waar voor we staan

Het StressCentrum is een professioneel, innovatief en open advies-, behandel- en expertisecentrum op het gebied van stress- en werkdruk, dat wil bijdragen aan gezondheid en de kwaliteit van leven en werken door de laagdrempelige beschikbaarheid van kennis en hulp in alle onderdelen van de samenleving.

Dat doen we met een gevarieerd aanbod van hulpverlening, training, opleiding en expertise op het gebied van stress- en werkdruk reductie.

Daarnaast werkt het StressCentrum door onderzoek, voorlichting, publicaties en informatieverstrekking actief mee aan de ontwikkeling en verspreiding van kennis, beoefening en integratie van stress- en werkdruk reducerende middelen en technieken.

Onze activiteiten

 

R

Informatie

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bieden wij informatie op het gebied van (werk)stress, werkdruk en burn-out.
R

Preventie

Wij verzorgen trajecten gericht op het voorkomen van uitval.
R

Curatieve behandeling

Wij verzorgen trajecten gericht op herstel en reïntegratie.
R

Voorlichting

Wij verzorgen voorlichtingsbijeenkomsten, afgestemd op de doelgroep en thema’s, op locatie of incompany.
R

Advies

Wij bieden advies en begeleiding bij de aanpak van stress en werkdruk voor individuen en organisaties.
R

Kenniscentrum

Wij verrichten onderzoek en verbinden en delen kennis tussen hulpverleners, keten- en kennispartners.

Onze onderscheidende kenmerken

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in de preventie en aanpak van stress en werkdruk. Door onze sterke specialisatie en constante professionalisering zijn wij expert in ons vakgebied.

De client centraal

Bij ons staat de cliënt centraal. Ons belangrijkste doel is het realiseren van maximale cliënttevredenheid. Dit doen wij door veel tijd en aandacht te besteden aan iedere cliënt. Voor- tijdens en na de trajecten.

Gegarandeerd effectief

Door onze sterke specialisatie, onze cliëntgerichte en multi-discipliaire aanpak en door voortdurende montering van voortgang en de bewaking van kwaliteit zijn onze trajecten zeer effectief.

Multidisciplinair

In ons multidisciplinaire team werken verschillende specialisten, zoals artsen, psychologen en therapeuten samen om het beste resultaat te behalen.

Betrokken

Wij werken intensief samen met onze cliënten en opdrachtgevers. Wij zijn maatschappelijk betrokken door informatie beschikbaar te stellen en onderzoek te verrichten.

Toegankelijk

Ons landelijk werkend team van specialisten staat direct voor u klaar, ook voor vrijblijvend advies.

Wij hanteren geen wachtlijsten.

Voor vragen of meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

 

 

 

Stichting StressCentrum investeert in de ontwikkeling van studenten. Wij zijn SBB-Erkend leerbedrijf.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN