1 op de 3 jonge adviseurs heeft hoog stressniveau

Een kwart van de (organisatie)adviseurs heeft een verhoogd of hoog stressniveau. Bij de groep onder de 35 jaar is dit zelfs bijna een op de drie. Dit blijkt uit een inventarisatie van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir onder 271 (organisatie)adviseurs.

Naarmate men ouder wordt, neemt het stressniveau af. Jongere consultants hebben het hoogste stressniveau. Ze hebben vooral moeite om grenzen aan te geven en zijn veel bezig met de verwachtingen van anderen te managen. “Opvallend is dat, net als bij ons onderzoek onder advocaten, deze beroepsgroep ook een lager stressniveau ervaart als ze kinderen hebben. Het maakt geen verschil of iemand alleenstaand is met kinderen of een partner heeft. Blijkbaar zorgen kinderen voor een lager stressniveau, of helpt het mensen beter te relativeren,” zegt directeur Louis van Drunen.

Twee keer aan dezelfde steen
Mensen die al eens eerder zijn uitgevallen door stressgerelateerde klachten, blijven vaker een hoger stressniveau houden dan mensen die nog nooit zijn uitgevallen (37% vs 29%). “Ondanks de hoge werkdruk is het overgrote deel van de adviseurs gelukkig erg tevreden met het werk dat ze doen. Ook kunnen de respondenten goed hun eigen werkstijl toepassen en zichzelf motiveren.”

Ontspannen en tijd voor jezelf nemen
Eén op de vijf adviseurs heeft moeite om thuis tot rust te komen en te ontspannen. Van Drunen: “Tijd voor jezelf nemen is vanzelfsprekend nodig om je weer op te kunnen laden. De adviseurs tussen de 35 en 45 jaar hebben daar de meeste moeite mee. Bijna de helft van deze leeftijdsgroep (44%) geeft aan onvoldoende tijd voor zichzelf te hebben.”

Bron: Movir

Voor vragen of meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN