Tijdstress: ‘Druk druk druk.’

Dat is een standaardreactie op de vraag hoe het gaat. In deze aflevering van Dus ik Ben van Human gaat Stine op zoek naar antwoorden op de vraag ‘is er nog wel ruimte om te leven als alles gepland wordt?’

Programma: Dus Ik Ben

Aflevering: Mijn agenda

Omroep: Human

Is er nog wel ruimte om te leven als alles gepland wordt? Stine gaat op zoek naar antwoorden in Zuid-Korea, het land waar tijd de hoofdrol speelt. ‘Druk druk druk.’ Dat is een standaardreactie op de vraag hoe het gaat. Ook Stine geeft het afstrepen van gedane taken in haar overvolle agenda een goed gevoel. Is er nog wel ruimte om te leven als alles gepland wordt? Stine gaat op zoek naar antwoorden in Zuid-Korea, het land waar tijd de hoofdrol speelt. Er bestaat zelfs een naam voor de Koreaanse haast- en werkcultuur: Palli-palli. Maar waar is de ruimte voor het niets, voor lanterfanten en ondoelmatigheid? Wat mis je als je alleen maar efficiënt probeert te zijn? Stine stelt de proef op de som en brengt een aantal uren al pierewaaiend door in Seoul. Het brengt haar o.a. het inzicht dat de tussentijd essentieel is. Daar gebeurt het nieuwe, het onverwachte.

In deze uitzending van Dus Ik Ben waren Rob Wijnberg, Désanne van Brederode en Stephan Sanders te gast. De presentatie was in handen van Stine Jensen. Deze uitzending van het programma Dus Ik Ben met de titel Mijn agenda werd uitgezonden op zondag 3 juli 2016 door Human.

Voor vragen of meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN