Kanker en stress

Kanker is ingrijpend. De ziekte slaat vaak in als een bom en verstoort het evenwicht. Het kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen waarmee je geen raad weet. Ook voor het gezin (kinderen), partner of familieleden kan kanker zoveel impact hebben dat het leidt tot psychische klachten. Een hoge mate van stress is onvermijdelijk. Kanker en stress zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Tijdens en na de medische behandelingen kan je last hebben van angst, verdriet, vermoeidheid, somberheid, stress en andere heftige gevoelens. Als dit je belemmert in het dagelijks leven, kan het zinvol zijn om hulp te zoeken. Het StressCentrum kan je helpen.

Neem contact op met het StressCentrum om te praten over stress bij kanker.

 Stress Reductie Programma van Stresscentrum.nl

Re-integratie bij kanker

Als je zelf kanker hebt, hebt gehad of voor iemand gezorgd hebt met kanker is het werken voor kortere of langere tijd op het tweede plan gekomen. Maar er komt een moment dat het werk weer in beeld komt. Soms op initiatief van jezelf en soms op initiatief van de werkgever, de uitkeringsinstantie of de verzekering. Re-integratie blijkt in de praktijk niet altijd vanzelf goed te gaan. De re-integratie-adviseur kan ondersteunen bij het succesvol laten verlopen van de terugkeer naar je eigen werk of naar nieuw werk.

Wil je op een goede manier weer aan het werk? Zoek je begeleiding bij het realiseren van een duurzame herintrede in het werk? Heb je advies nodig in de wirwar van rechten en plichten? Loop je rond met vragen als:

  • Hoe kan ik met mijn (huidige) klachten toch weer gaan werken?
  • Wil ik nog wel hetzelfde werk?
  • Hoe ga ik om met de verwachtingen van de werkgever, leidinggevende en/of collega’s: te hoog, te laag, verkeerd
  • Hoe kom ik weer aan werk? Wat wil ik voor werk?

Wat je vragen ook zijn: maak een afspraak voor een eerste gesprek. Daarin inventariseren we wat jouw vragen zijn en wat je situatie is. De re-integratieadviseur gaat dan samen met jou op pad om je terugkeer in het werk of op de arbeidsmarkt te realiseren, samen met jouw werkgever als die er is.

 

Vragen op het gebied van stress en kanker?

Neem contact op met onze stress specialist op dit gebied.

 

Voor vragen of meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN