EMDR therapie

 

EMDR therapie is een bewezen, doeltreffende manier om trauma’s, angsten, fobieën en neurosen aan te pakken met behulp van de zelf genezende eigenschappen van je brein.

 

De afgelopen 20 jaar is er veel onderzoek gedaan naar EMDR en de resultaten zijn optimistisch en positief. Het mooiste van de behandelmethode is misschien wel dat hij zo snel werkt. Je hoeft niet urenlang te praten. Ook is er geen sprake van “huiswerk” of andere tijdrovende opdrachten. Daarbij is EMDR geschikt voor veel mensen. Of je nu verdrietig bent door een scheiding of in het dagelijks leven moeilijk functioneert door stelselmatig misbruik in het verleden: in principe kunnen alle trauma’s en negatieve gebeurtenissen op deze manier behandeld worden.

Door de EMDR gaat je brein in een snel tempo vervelende gebeurtenissen of angsten verwerken en vallen dingen op hun plek waardoor klachten verdwijnen.

Begeleiding

De therapie wordt begeleid door een van onze EMDR therapeuten. Neem contact op voor om de therapeut bij u in de omgeving te bepalen.

Intake

Voordat je aan de begeleiding kunt beginnen, is er eerst een kennismakingsgesprek waarin je vragen en/of problemen geïnventariseerd worden en we bespreken wat de EMDR-therapie voor jou kan betekenen.

Voor vragen of meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

4 + 3 =

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN