Training Burn-out preventie voor leidinggevenden

Hoe voorkom je als leidinggevende burn-out bij medewerkers en bij jezelf?

De  training Burn-out preventie voor leidinggevenden is gericht op leidinggevenden die leert wat een burn-out is, hoe het werkt, hoe hij bij zichzelf, collega of medewerker de signalen herkent en hoe hij het leert voorkomen dan wel er mee om kan/moet gaan.

Opbouw training

De training bestaat uit drie bijeenkomsten van 3 tot 3,5 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers). De bijeenkomsten vinden plaats met een tussentijd van twee tot drie weken, zodat deelnemers de gelegenheid hebben om in de praktijk te ervaren en te oefenen. Vooraf vindt een korte telefonische intake plaats met iedere deelnemer.

Inhoud training

  1.  Wat is burn-out (uitleg stress fysiologie, stressmodel, effecten op mentale, sociaalemotionele, fysieke en zingevingsvitaliteit) en waarom is burn-out een probleem?2. Het herkennen van stress en burn-out signalen.3. Het in kaart brengen welke risico’s op burnout er zijn bij jezelf en in je team.4. Wat kan je als leidinggevende doen om burn-out te voorkomen (onderdelen zijn o.a. stress reductietechnieken, afspraken, preventiemaatregelen, open communicatie, zorg voor elkaar).

    5. Een medewerker met burn-out: en dan? Hoe kan je zo goed mogelijk een medewerker begeleiden bij burn-out?

De bijeenkomsten bestaan uit een afwisseling van theorie, opdrachten en uitwisseling. Iedere deelnemer ontvangt een reader met achtergrondartikelen.

Begeleiding

De training wordt begeleid door Dennis Karakoc, psycholoog, stress specialist en mindfulnesstrainer.

Waar en wanneer

De training kan zowel InCompany als op een externe locatie worden gegeven. Data en tijden worden in overleg vastgesteld.

Aanmelden of voor meer informatie

15 + 10 =

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN