2-daagse training: Hartcoherentie voor meer energie, grip op je emoties en een betere stressbalans 

 

Invloed krijgen en houden op emoties en stressbalans

De hectische en veeleisende werk- en leefomgeving die wij allemaal wel eens ervaren, kan veel energie en uithoudingsvermogen van je vragen. In deze training kun je inzicht krijgen in de invloed die emoties hebben op je stressbalans. Wij gebruiken de hartcoherentie technieken om hier invloed op uit te kunnen oefenen

Je hartcoherentie weerspiegelt je emotionele welzijn

Het hart speelt een veel grotere rol in denk- en leerprocessen dan wij tot voor kort veronderstelden. Het klopt in een bepaald ritme dat varieert tijdens je in-en uitademing. Wanneer de variatie in je hartritme regelmatig is spreken wij van coherentie: al je systemen (hersenen/hormoonhuishouding/bloeddruk/etc.) werken optimaal samen zodat je in een alerte staat van ontspanning bent.
Bij stress, angst en frustratie laat je hart echter een grillig patroon zien; je lichaam staat onder druk. De ademtechnieken die je bij de hartcoherentie training leert stellen je in staat grip te krijgen op je eigen hartritme en daarmee je eigen vitaliteit en ontspanning te beïnvloeden.
Onze hartcoherentietraining bestaat uit een uniek programma dat je eerst inzicht geeft in de impact van stress op je lichaam en brein. Vervolgens leer je effectieve ademtechnieken om ‘hartcoherent’ te worden, ofwel uit de stresszone te komen. Wij gebruiken bij deze training speciaal ontwikkelde biofeedbackapparatuur; je koppelt een oorsensor aan je computer en ziet meteen op het computerscherm of je coherent bent. Is dat niet zo, dan gebruik je de in de training aangereikte ademtechnieken om zo je eigen hartritmevariatie positief te beïnvloeden (real time feedback).

Persoonlijk

Inspirerend

Effectief

Interactief

Resultaat

Deze training draagt bij aan je:

  • Algehele gezondheid
  • Vermogen om te ontspannen en helder te denken
  • Grip op je eigen stressbalans

Achtergrond van Heartmath

Met behulp van ademtechnieken en bio-feedback apparatuur, ontwikkeld door het Institute of HeartMath, is er in korte tijd veel merkbaar resultaat te bereiken. Kijk hier voor meer informatie.

Inhoud en opbouw van de training

De training bestaat uit 2 dagen waarin je een mix van theoretische kennis en praktische oefeningen ontvangt. Op die manier leer je niet alleen wat de invloed van je ademhaling is op je vermogen om stress te hanteren, maar voél je het ook!

Tijdens de training gaan we in op de invloed van stress op lichaam en geest. Je leert over  stresssignalen, het stress-systeem en hoe jouw persoonskenmerken van invloed zijn op jouw vermogen om stress te hanteren. Daarnaast gaan we in op de invloed van onze ademhaling op ons stress-systeem en ontdek jij hoe jij met eenvoudige oefeningen minder stress ervaart!

Trainer

Nuray Stadt is HeartMath trainer en coach en zij heeft ruim 9 jaar ervaring met het geven van hartcoherentie trainingen.
Zoals filosoof Immanuel Kant zei: “Niet leren ‘wát’ je moet denken maar ‘hoe’ je moet denken” is het uitgangspunt voor Nuray om eerst inzicht te krijgen in hoe je brein samenwerkt met je hart en dan vervolgens de tools aan te reiken hoe je dit positief kunt beïnvloeden.

.

Senioren medewerker Training Ondek je seniorenkracht

Investering 

De investering van deze training bedraagt € 440,- per persoon inclusief BTW, lunch, koffie/thee en materialen.

 

Data en Locaties 

10.00-17.00 uur
zaterdag 13 en zondag 14 oktober
Locatie: omgeving Utrecht

 

Aanmelden of voor meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

5 + 2 =

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN