Training omgaan met werkdruk

Een pagina ongelezen e-mails, je telefoon gaat, alweer een vergadering en die grote klus wacht ook nog steeds…herkenbaar?

Ons leven is vaak druk en vol. Tijd nemen om rustig overzicht te creëren en overwogen een keuze te maken, valt niet mee. En dat terwijl die momenten juist nodig zijn om met plezier en effectief te kunnen blijven werken. De training omgaan met werkdruk kan je hierbij helpen.

Voor wie

In de training ‘Omgaan met hoge werkdruk’ leren niet-leidinggevende medewerkers hoe zij op een gezonde manier met hoge werkdruk om kunnen gaan.

De groep bestaat uit 6 tot maximaal 12 personen. Het kan gaan om collega’s of om een groep met deelnemers vanuit diverse organisaties.

Opbouw training

De training bestaat uit drie bijeenkomsten van 3 tot 3,5 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers). De bijeenkomsten vinden plaats met een tussentijd van twee tot drie weken, zodat deelnemers de gelegenheid hebben om in de praktijk te ervaren en te oefenen. Vooraf vindt een korte telefonische intake plaats met iedere deelnemer.

Inhoud training

  1. Wat doet (te) hoge werkdruk met een mens? Hoe reageer ik zelf onder hoge werkdruk?
  2. Hoe hangen persoonlijkheid en omgaan met hoge werkdruk samen? Welke manier van werken past echt bij mij?
  3. Wat is behulpzaam om op een goede manier met hoge werkdruk om te kunnen gaan? Welke mogelijkheden heb ik om dat te realiseren?

De bijeenkomsten bestaan uit een afwisseling van theorie, opdrachten en uitwisseling. Iedere deelnemer ontvangt een reader met achtergrondartikelen.

Begeleiding

De training wordt begeleid door Sarah Schendeler: stress specialist, coach (NOBCO gecertificeerd) en trainer. Zij heeft daarnaast 15 jaar werkervaring als beleidsmaker en projectleider bij met name overheidsorganisaties

Waar en wanneer

De training kan zowel InCompany als op een externe locatie worden gegeven. Data en tijden worden in overleg vastgesteld.

Aanmelden of voor meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN