Training Stressreductie & Ademhaling

 

Wil jij ook minder stress in je leven? Een solide, gezonde basis om op terug te vallen?

Wanneer je last hebt van stress, is je sympatisch zenuwstelsel actief. Dit zorgt ervoor dat je lichaam klaar is voor actie en activiteit. Voor een goede balans is het nodig dat actie opgevolgd wordt door ontspanning. Hier zorgt je parasympatisch zenuwstelsel voor.

Bij chronische stress staan je continu in de ‘actie-stand’ en lukt het niet meer om in de ‘rust-stand’ te komen. De negatieve gevolgen van chronische stress worden vaak te laat herkend en erkend, maar het kan voor fikse gezondheidsproblemen zorgen.

Door deel te nemen aan deze training werk je op natuurlijke wijze aan stressreductie. Je leert via ademoefeningen hoe je je lichaam en geest weer tot rust kan laten komen!

Klinkt aantrekkelijk?

De training

Deze training ondersteunt werknemers Persoonlijk, Inspirerend, Effectief en Interactief.

Persoonlijk

Inspirerend

Effectief

Interactief

Resultaat

  • Ontwikkeling van een natuurlijke basis die bijdraagt aan een leven lang minder stress en meer innerlijke kalmte
  • Bewust van eigen invloed en waarde
  • Rust creëren

Inhoud en opbouw van de training

De training bestaat uit één dagdeel waarin je een mix van theoretische kennis en praktische oefeningen ontvangt. Op die manier leer je niet alleen wat de invloed van je ademhaling is op je vermogen om stress te hanteren, maar voél je het ook!

Tijdens de training gaan we in op de invloed van stress op lichaam en geest. Je leert over  stresssignalen, het stress-systeem en hoe jouw persoonskenmerken van invloed zijn op jouw vermogen om stress te hanteren. Daarnaast gaan we in op de invloed van onze ademhaling op ons stress-systeem en ontdek jij hoe jij met eenvoudige oefeningen minder stress ervaart!

Voor wie? 

De training is bedoeld voor die op mensen die op natuurlijke wijze willen werken aan stressreductie om zo gezond de toekomst in te gaan.

Als particulier kan je je individueel inschrijven voor deze training.

Werknemers kunnen zich ook individueel of in teamverband inschrijven.

Voor teams en organisaties kunnen we de training in overleg in-company uitvoeren.

In alle gevallen bestaatde groep uit 6 tot maximaal 12 personen.

Begeleiding

De training wordt begeleid door Titia Weistra: stress specialist en ademtherapeut. Zij heeft daarnaast 15 jaar werkervaring als HR manager en verzuimspecialist.

Senioren medewerker Training Ondek je seniorenkracht

Voor vragen of meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met het StressCentrum.

8 + 3 =

Op de hoogte blijven?

Wilt u tips ontvangen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van de preventie en aanpak van stress, werkdruk en burn-out? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN